Armoede is een verhaal van 1 op 7. 
Samen kunnen we er iets aan doen.

Menu

U bent hier

Je soep op de stoep in vijf stappen

Waar?

Je kan overal Soep op de stoep organiseren.

Is je actie een publiek gebeuren, kies dan een locatie waar veel mensen langskomen: de markt, een kerstmarkt, een drukke winkelstraat, het stadion, de ingang van een grootwarenhuis, het jeugdhuis, de sporthal, op het dorpsplein aan de kerk …

Vergeet zeker niet om vooraf toelating te vragen >>

Maar je kan ook je soepactie intern organiseren. Bijvoorbeeld op school, in je vereniging, op de werkvloer …

Wanneer?

Om onze actie extra te laten opvallen, roepen we op om tijdens de decembermaand Soep op de stoep te serveren. Maar als december niet lukt, mag je ook in een andere maand je Soep op de stoep-actie organiseren.

Registeren kan vanaf september tot en met eind januari.

Jouw inzet is goud waard en het doel blijft hetzelfde: Samen Tegen Armoede!

Waarom?

Omdat 1 op 7 mensen in armoede leeft.
Wist je dat?

Waarschijnlijk niet. Want de meesten doen er alles aan om hun problemen zo goed mogelijk te verbergen. Als het over armoede gaat, hebben we immers heel wat vooroordelen. Ze hebben het vast zelf gezocht, toch? Zijn ze liever lui dan moe? En zijn het geen moeilijke tijden voor iedereen?

“Een tekort aan geld is één van de zwaarste beproevingen die ik moest meedragen in mijn leven. Je vervreemdt in de samenleving: omdat je steeds het gevoel hebt dat je bekeken wordt, omdat je er met niemand over durft praten, omdat je voor alles en nog wat geld nodig hebt en het leven steeds duurder wordt, omdat het sociaal contact voor het grootste deel afgebroken wordt, omdat je jezelf onwaardig voelt tegenover de rest van de gemeenschap, omdat je vindt dat je er niet meer bij hoort.”

Armoede is een complex verhaal. Het kan ons allemaal overkomen.
Klaar om je schouders onder Soep op de stoep te zetten? Samen maken we werk van een toekomst zonder armoede en sociale uitsluiting. Elke actie tegen armoede telt. Ook de jouwe!

Wij doen mee!

Het is heel eenvoudig!

REGISTEER JE SOEP OP DE STOEP

Ook als je geen promopakket wenst, is het leuk om je actie te registeren. Zo kan Samen Tegen Armoede opvolgen hoeveel mensen in Vlaanderen en Brussel een Soep op de stoep organiseren. Bovendien is het gratis promotie voor je soepactie.

Vanaf oktober starten we met het toesturen van de gratis promopakketen.

Een standaard gratis promopakket bestaat uit:
- 1 campagneaffiche
- 1 promoaffiche
- 3 invulaffiches om de plaats, het uur en de datum van je actie in te vullen
- 1 collectebus
- 1 actiehesje Samen Tegen Armoede
- 20 folders Soep op de stoep
- 1 handleiding

Je kan van ieder materiaal nog bijbestellen. Biologisch afbreekbare bekers (€ 5,00 voor 50 bekers), vlaggen (€ 2,50), schorten (€ 2,50) en extra actiehesjes (€ 5,00) kun je voor een kleine kostprijs aankopen. Heb je nog voldoende materiaal liggen van de voorbije jaren, dan kun je de aantallen gewoon op ‘0’ zetten.