Armoede is een verhaal van 1 op 7. 
Samen kunnen we er iets aan doen.

U bent hier

Lanceeractie 26 november 2018

In België groeit 1 kind op 5 op in armoede. Voor kinderen in armoede is succesvol zijn op school niet altijd gemakkelijk. Ze komen hindernissen tegen in hun schoolloopbaan. Hindernissen die ze zonder hulp maar moeilijk kunnen overbruggen. Door mee te doen aan onze lanceeractie toont jullie school dat elk kind gelijke kansen verdient en dat jullie school zich hiervoor inzet. Met verschillende scholen in Vlaanderen en Brussel versterken we onze vraag naar actie naar het beleid. Samen geven we een sterk signaal aan de regering, beleidsmakers, ouders en leerlingen dat het ook anders kan. Dat we anders willen. Laten we samen gaan voor gelijke kansen voor ieder kind!

Praktisch: Op maandag 26/11/2018 vanaf het moment dat de schoolpoort opengaat totdat het eerste lesuur begint, doet de school een symbolische actie door een hindernis te plaatsen aan de schoolpoort.

Wil jouw school deelnemen? Registreer dan de actie hieronder. Je ontvangt een pakket met alle benodigdheden om van dit lanceermoment een geslaagd moment te maken.

Wat zit hierin?

  • Een praktische handleiding met praktische richtlijnen en achtergrondinformatie over de campagne
  • Een spandoek dat je kan ophangen, leggen, vasthouden, …
  • 5 campagneaffiches
  • 1 brochure “Hoe kan jij helpen?”