Armoede is een verhaal van 1 op 7. 
Samen kunnen we er iets aan doen.

U bent hier

Goedgemutste breicampagne

119 341 gemutste smoothies ten voordele van Samen Tegen Armoede.

In 2017 hebben Tienduizenden mensen kleine mutsjes gebreid en opgestuurd naar Innocent. In februari was te zien hoe deze mutsjes niet enkel de smoothies, maar ook de rekken van Delhaize kleurden. Het was alweer een plezier om er naar te kijken. De smoothies zelf zijn intussen verorberd, maar de mutsjes fleuren nu duizenden huiskamers. Van al dit harde werk, zien we vandaag het resultaat. Maar liefst 119 341 mutsjes zijn er verkocht en dit bracht €14 320,92 op. Een hele dikke en welgemeende dankjewel aan iedereen die dit mee mogelijk maakte: breier én drinker. Tot volgend jaar!

Breisters aan het woord

“Onze werknemers breien mutsjes in de pauzes omdat wij een wederdienst willen doen voor de steun die we van Samen Tegen Armoede ontvangen.”
De Groene Krans vzw, Dominique Lapiere

“Samen breien voor het goede doel: mensen helpen mensen! Het belangrijkste is met veel kleine beetjes, grote dingen waarmaken. Elke helpende hand, elke ‘JA’ op mijn vraag om mee te breien, doet mij blinken van trots dat wij er samen iets aan kunnen doen. Thuis of in groep, tijdens ons maandelijks brei- en haakcafé … het doet er niet toe. Als we meer een hele hoop mutsjes kunnen verzamelen!”
KVLV Hulshout, Viviane Van Thielen