Armoede is een verhaal van 1 op 7. 
Samen kunnen we er iets aan doen.

U bent hier

Goedgemutste breicampagne

Jaarlijks roept Welzijnszorg op om kleine mutsjes te breien tegen armoede en die binnen te brengen tegen eind november in een Veritas-winkel. 

Waarom?

Omdat Welzijnszorg al jaren een partner is van Innocent Belgium in ‘De Goedgemutste Breicampagne’.

Wat is dat?

‘De Goedgemutste Breicampagne’ is een campagne van Innocent Belgium waarin zij elke winter aan honderden breiers in België vragen om kleine wollen mutsjes te breien voor op hun smoothies. Ze doen dat om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een belangrijk maatschappelijk probleem, namelijk armoede.

Iedereen kan en mag breien. Eens er mutsjes gebreid zijn, worden die binnen gebracht in een Veritas-winkel en die sturen het dan op naar Innocent Belgium. Nadien zorgt Innocent Belgium dat ze op hun smoothies terecht komen en verdelen ze deze goedgemutste smoothies over heel Vlaanderen. Iedereen kan van deze vrolijke flesjes genieten van eind januari tot ongeveer midden februari.

Per verkochte goedgemutste smoothie gaat er dan €0.20 van de verkoopprijs naar Welzijnszorg en onze strijd tegen armoede.

Het resultaat?

Maar liefst 120.235 mutsjes werden er verkocht ten voordele van ons. En dat bracht ons een mooi bedrag op van € 14.428.20 . Alweer meer dan vorig jaar en beter kunnen wij het ons niet wensen.

Bedankt!

We willen alle breiers en kopers daarom ook enorm bedanken! Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.

Tot volgend jaar!

 

Opbrengst Goedgemutste Breicampagne 2018 voor Welzijnszorg - Samen Tegen Armoede

Opbrengst Goedgemutste Breicampagne 2018 voor Welzijnszorg - Samen Tegen Armoede

Cheque Innocent 2018

Breiers aan het woord

“Onze werknemers breien mutsjes in de pauzes omdat wij een wederdienst willen doen voor de steun die we van Samen Tegen Armoede ontvangen.”
De Groene Krans vzw, Dominique Lapiere