Soep op de stoep op de werkplaats

Maak je actie bekend

Hang zoveel mogelijk affiches op, verstuur een interne e-mail met de datum en het uur van je soepactie of spreek er collega’s spontaan over aan. Zet bijvoorbeeld onderaan in de signatuur van je e-mail de datum en de plaats van jouw actie, plus de site www.samentegenarmoede.be. Zo wordt de boodschap gratis en efficiënt verspreid en zet je andere bedrijven misschien aan om ook een actie op touw te zetten.

Soeplunch

De ideale combinatie is Soep op de stoep combineren met een soeplunch. Gezellig samen zijn met alle collega’s, beetje bijpraten, lekkere en gezonde soep en tegelijkertijd ook nog eens een goed doel steunen.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Werk je in een zieken- of rusthuis, bibliotheek of een plaats waar veel bezoekers zijn? Maak een Soep op de stoep-stand en bied de bezoekers/klanten een lekkere beker soep aan in ruil voor een vrije bijdrage.

Soep met een extraatje

Bied kaas, broodkorstjes, brood, peterselie en room aan zodat ieder zijn soep naar eigen smaak kan eten. Of geef een take away-service. Geef mensen de mogelijkheid om soep mee naar huis te nemen.

Over Samen Tegen Armoede

Breng iedereen die betrokken was bij de Soep op de stoep-actie op de hoogte hoeveel je actie heeft opgebracht en waarvoor het ingezamelde geld zal dienen. Gebruik hiervoor de folder van Soep op de stoep die bij het promopakket geleverd wordt.