Soep op de stoep met je vereniging of organisatie

Maak je actie bekend

Verstuur een uitnodiging via e-mail, hang zoveel mogelijk affiches op, kondig de actie aan via jullie website … Ben je vertrouwd met You Tube, Facebook en Twitter dan is dit ook een leuke manier om jullie actie te promoten of na afloop een filmpje te plaatsen.
Je kan ook de mensen in de buurt warm maken voor je soepactie. Vul zakjes met broodkorstjes, steek er een uitnodiging >> bij die duidelijk vermeldt waar en wanneer je soep gaat verkopen en steek de zakjes in de brievenbus van alle mensen in je buurt.

Soep op de stoep binnen of buiten

Je kan een Soep op de stoep organiseren in je vereniging of organisatie. Naar aanleiding van een bijeenkomst of een gezellig samen zijn. Maar je kan evengoed naar buiten komen als organisatie/vereniging en het signaal geven dat jullie solidair zijn met mensen in armoede. Kies voor een locatie waar veel mensen langskomen: de wekelijkse markt, een kerstmarkt, een drukke winkelstraat, het station, een bus- of tramhalte, het zwembad, een sporthal … Vergeet niet om vooraf toestemming te vragen >>

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Nodig je burgemeester persoonlijk uit om soep te komen drinken. Dat is goede pr voor hem en natuurlijk ook voor jullie. Of vraag aan de lokale krant of je geen gratis zoekertje mag plaatsen voor het goede doel.
Het zoekertje kan bijvoorbeeld zijn: ‘Gezocht: soepdrinkers’, waarbij je de plaats en het uur vermeldt dat je actie voert. Zo plaats je eigenlijk een advertentie voor je soepactie.

Soep met een extraatje

Bied kaas, broodkorstjes, brood, peterselie en room aan zodat ieder zijn soep naar eigen smaak kan eten. Of geef een take away-service. Geef mensen de mogelijkheid om soep mee naar huis te nemen.

Over Samen Tegen Armoede

Breng iedereen die betrokken was bij de Soep op de stoep-actie op de hoogte hoeveel je actie heeft opgebracht en waarvoor het ingezamelde geld zal dienen. Gebruik hiervoor de folder van Soep op de stoep die bij het promopakket geleverd wordt. Deze folder is ook geschikt om mee te geven aan de bezoekers van je soepstand.