Soep op de stoep in je school

Maak je actie bekend

Nodig leerkrachten, leerlingen en ouders uit voor jullie Soep op de stoep. Verstuur een uitnodiging via e-mail, hang affiches op in de school, kondig jullie actie aan via de schoolwebsite of via het interne communicatiekanaal … Ben je vertrouwd met You Tube, Facebook en Twitter dan is dit ook een leuke manier om jullie actie te promoten of na afloop een filmpje te plaatsen.

Binnen of buiten de school

Je kan een Soep op de stoep organiseren bij de start van de middagpauze op de speelplaats, wanneer de school net gedaan is aan de schoolpoort of tijdens een oudercontact. Maar je kan met iets oudere leerlingen ook een Soep op de stoep-actie organiseren op de wekelijkse markt of aan de supermarkt. Vergeet wel niet om vooraf toestemming te vragen >>

Betrek je leerlingen bij het voorbereiden van de soepactie

Geef je leerlingen huiswerk mee: bedenk een lekker soeprecept of laat dit door één van de (groot)ouders doen. Op die manier sensibiliseer je de (groot)ouders en weten ze dat er een actie aankomt. Elke leerling kan dan een thermos mee naar school brengen, iedereen in de klas laten proeven en de lekkerste soep wordt dan de officiële soep van de school tijdens de actie.

Soep met een extraatje

Bied kaas, broodkorstjes of boterhammen aan zodat ieder zijn soep naar eigen smaak kan eten.

Over Samen Tegen Armoede

Breng iedereen die betrokken was bij de Soep op de stoep-actie (leerlingen, leerkrachten, ouders …) op de hoogte hoeveel je actie heeft opgebracht en waarvoor het ingezamelde geld zal dienen. Gebruik hiervoor de folder van Soep op de stoep die bij het promopakket geleverd wordt.