Soep op de stoep in je parochie

Maak je actie bekend

Hang zoveel mogelijk affiches op, vermeld bij het afronden van de kerkdienst de datum en het uur dat je een Soep op de stoep-actie organiseert. Je kan ook de mensen in je parochie warm maken voor je soepactie. Vul zakjes met broodkorstjes, steek er een uitnodiging >>  bij die duidelijk vermeldt waar en wanneer je soep gaat verkopen en steek de zakjes in de brievenbussen.

Soep op de stoep binnen of buiten

Je kan een Soep op de stoep organiseren voor of na de kerkdienst. Maar je kan evengoed naar buiten komen als parochie en het signaal geven dat jullie solidair zijn met mensen in armoede. Kies voor een locatie waar veel mensen langskomen: de wekelijkse markt, een kerstmarkt, een drukke winkelstraat, het station, een bus- of tramhalte, het zwembad, een sporthal … Vergeet niet om vooraf toestemming te vragen >>

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Nodig je burgemeester persoonlijk uit om soep te komen drinken. Dat is goede pr voor hem en natuurlijk ook voor jullie. Of vraag aan de lokale krant of je geen gratis zoekertje mag plaatsen voor het goede doel.
Het zoekertje kan bijvoorbeeld zijn: ‘Gezocht: soepdrinkers’, waarbij je de plaats en het uur vermeldt dat je actie voert. Zo plaats je eigenlijk een advertentie voor je soepactie.

Soep met een extraatje

Bied kaas, broodkorstjes, brood, peterselie en room aan zodat ieder zijn soep naar eigen smaak kan eten. Of geef een take away-service. Geef mensen de mogelijkheid om soep mee naar huis te nemen.

Over Samen Tegen Armoede

Breng iedereen die betrokken was bij de Soep op de stoep-actie op de hoogte hoeveel je actie heeft opgebracht en waarvoor het ingezamelde geld zal dienen. Gebruik hiervoor de folder van Soep op de stoep die bij het promopakket geleverd wordt. Deze folder is ook geschikt om mee te geven aan de bezoekers van je soepstand.