Armoede is een verhaal van 1 op 7. 
Samen kunnen we er iets aan doen.

U bent hier

Ieder kind verdient gelijke kansen

Ondersteun onze campagne en laat hier je boodschap achter voor minister Crevits

Uit elk kind het allerbeste halen moet de doelstelling zijn van het gehele onderwijs. In de praktijk loopt het echter vaak anders. Kinderen uit gezinnen in armoede hebben meer kans op slechtere schoolresultaten, op zittenblijven, op schoolmoeheid. Dat moet anders! Samen gaan we voor gelijke kansen voor ieder kind.

Maar hoe? Jij hebt vast ideeën waarvan je je afvraagt waarom niemand het zo aanpakt of je hebt een boodschap voor onze beleidsmakers. Grijp je kans en schrijf hieronder in het heen-en-weerschriftje voor onze Minister van Onderwijs

Lees de berichten

Mevrouw de minister,
ik pleit voor meer gelijke kansen bij de instroom, de doorstroom en de uitstroom van leerlingen. Ik ondersteun volop de inzichten van Ides Nicaise. Verder zou u meer mensen en middelen moeten vrijmaken voor voorschoolse ondersteuningsinitiatieven voor kwetsbare gezinnen.
Marc uit Borgerhout
Het mag wat ambitieuzer.
Ons onderwijs is bij het beste van de wereld. Hier moeten we fier op zijn en er blijven aan werken. ALLE kinderen moeten meekunnen. Daar moeten we straf op inzetten. En we rekenen op jou.
Koen uit Langdorp
Beste Minister,

We laten momenteel veel te veel talent verloren gaan.
Elk kind zou moeten kunnen studeren waar hij of zij interesse in heeft. De kostprijs van een studierichting zou van geen belang mogen zijn.
Een studiekeuze moet ook een positieve keuze zijn. Nu wordt er vaak gekozen op basis van welke vakken je niet goed kan. Kinderen en jongeren moeten kunnen ontdekken wat ze wel goed kunnen.
Annabel uit Diest

Op 15 januari 2019 brengen we alle schriftjes en boodschappen naar de Minister van Onderwijs.  Leuk toch, als je weet dat jouw boodschap er tussen zit.

Deel je boodschap ook op FB/ of schrijf een post met  #samentegenarmoede 

Er zijn 19 berichten voor de Minister van Onderwijs

Laat hier je boodschap achter voor minister Crevits

Velden met een * zijn verplicht.