Lanceeractie 26 november 2018

In België groeit 1 kind op 5 op in armoede. Voor kinderen in armoede is succesvol zijn op school niet altijd gemakkelijk. Ze komen hindernissen tegen in hun schoolloopbaan. Hindernissen die ze zonder hulp maar moeilijk kunnen overbruggen. Door mee te doen aan onze lanceeractie toont jullie school dat elk kind gelijke kansen verdient en dat jullie school zich hiervoor inzet. Met verschillende scholen in Vlaanderen en Brussel versterken we onze vraag naar actie naar het beleid. Samen geven we een sterk signaal aan de regering, beleidsmakers, ouders en leerlingen dat het ook anders kan. Dat we het anders willen. Laten we samen gaan voor gelijke kansen voor ieder kind!

Praktisch: Op maandag 26/11/2018 vanaf het moment dat de schoolpoort opengaat totdat het eerste lesuur begint, doet de school een symbolische actie door een hindernis te plaatsen aan de schoolpoort.

Wil jouw school deelnemen? Registreer dan de actie hieronder. Zo hebben wij een volledig overzicht en kunnen we aan de pers laten weten hoeveel scholen onze actie steunen. 

Met concrete vragen kan je steeds terecht bij de Regionale Dienst.

Gegevens school
Gegevens contactpersoon
Contacten met pers
Mag Samen Tegen Armoede de gegevens van de school doorgeven aan haar perscontacten zodat zij eventueel jullie school kunnen contacteren voor beelden of een interview?