De favoriete soep van Geert Hoste


 

Soep. Dat is smaak, kleur, een kommetje, warmte, eten, veel volk in huis, de Antwerp 10 Miles. Dat is een andere Geert Hoste dan de cabaretier op het podium.

“Ik maak elke dag verse soep. Het is zalig om te maken en te eten. Hoewel ik zelden soep eet als ik niet thuis ben. Misschien is het wel omdat ik niet graag soep eet uit een bord. Ik drink liefst soep uit een halve bol, een kommetje. De kleurige soep waarvan ik het recept gaf is een feest voor het oog en door de vele stukjes groenten krijg je toch de indruk dat je ook echt gegeten hebt. Ik maak ze meestal als ik veel bezoek krijg, in een hele grote pot. Het is inmiddels een traditie dat vrienden en familie na de Antwerp 10 Miles afzakken naar ons huis. Om na de loop terug op krachten te komen, krijgen ze allemaal deze soep.”

Steun Samen Tegen Armoede en deel het recept van de soep die je het liefst maakt. #mijnfavorietesoep #samentegenarmoede

Zo maak je de kleurige soep:

INGREDIENTEN:

  • 150 gram gerookt spek
  • een rode en een groene paprika
  • een blik zoete mais
  • een blikje tomatenpuree
  • 2 bouillonblokjes

BEREIDEN:
Bak de spekblokjes aan in een klein beetje olijfolie. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en voeg ze toe. Laat even meebakken. Voeg een liter water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Zet het vuur zachter en doe er de uitgelekte mais en een lepel tomatenpuree bij. Laat de soep twintig minuutjes pruttelen.
Serveer met een beetje koriander en versgemalen zwarte peper.

Tip: Vegetariërs kunnen de spekblokjes vervangen door een fijngesnipperde ui.