Aan de slag met Robby

Robby werd geboren in 1996. Sindsdien is hij ons symbool voor kinderen in armoede in de basisschool. Samen met zijn vrienden beleeft hij allerlei avonturen, die kleur geven aan het armoedeverhaal.

Jaarlijkse afspraak met Robby

Elk jaar, aansluitend bij de campagne, maken we een nieuw project voor het basisonderwijs. Het is een volledig uitgewerkt lespakket met een handleiding voor leerkrachten, werkmateriaal voor leerlingen (opgesplitst onderbouw en bovenbouw), een prentenset en een CD met het campagnelied en extra materiaal. Dit jaar loopt Robby in de buitenbaan en ontdekken we wat de gevolgen van een leven in armoede zijn voor je schoolloopbaan. 
Het project is een samenwerking met Spoor ZeS. 
Neem een kijkje in onze webshop. 

In de soep tegen armoede

Veel te veel kinderen in ons land leven in armoede. Ook bij jullie op school. Als we armoede bij kinderen willen verminderen, is het belangrijk dat alle kinderen samen aan de slag gaan tegen armoede.
Ook jouw school kan meedoen. We zetten je op weg met een oproepboekje voor basisscholen.
Lees in deel 1 het verhaal ‘Soep van warmte, kracht en hoop’. Ga samen met jouw klas op zoek naar leuke recepten of doe hetzelfde als Robby en zijn vriendjes: zaai en oogst groene postelein, keukenraap en pompoen. Maak hiermee lekkere soep die iedereen samenbrengt.
In deel 2 vind je het verhaal van ‘Robby in de soep’. Wees creatief en vul het verhaal van Robby verder aan. Zoek naar een gepaste actie! We zijn benieuwd naar welke ideeën er allemaal uit de bus zullen komen. Laat het ons weten via kusum.mertens [at] welzijnszorg.be.
Het leukste idee wordt het vervolg van van het verhaal ‘Robby in de soep’.
Bestel het boekje gratis via onze webshop.

Het hele jaar rond met Robby

In de loop der jaren ontwikkelde we heel wat materialen met Robby die je blijvend kan gebruiken om armoede ter sprake te brengen in het basisonderwijs.

  • prentenboek 'Een dag met Robby'
  • prentenboek 'Robby en zijn vrienden'
  • vertelplaten bij 'Robby en zijn vrienden'
  • Robby handpop
  • dagboek van Robby

We bieden je de mogelijkheid om een Robby-pakket aan te kopen tegen een voordelige prijs. 
Neem een kijkje in onze webshop.